Puszysty omlet z twarogiem
Omlet z twarogiem to idealny pomysł na śniadanie
Masz ochotę na szybkie, lekkie i pyszne śniadanie? Przepis na wysokobiałkowy, puszysty omlet z twarogiem jest dla Ciebie! Omlet z dodatkiem twarogu wykonany według tego przepisu to świetny sposób na pełnowartościowe śniadanie na słodko.
Twarogowy omlet – przygotowanie
Podstawę tego przepisu stanowią jaja oraz twaróg, są to jednocześnie dwa główne źródła białka. W tym przepisie możesz wykorzystać chudy ser twarogowy lub gotowy zmielony ser twarogowy (na sernik). Przepis jest uniwersalny, z powodzeniem możesz wzbogacić go o ulubione owoce czy orzechy, dzięki czemu może zagościć na stałe w Twoim menu.
Omlet z twarogiem, dzięki wysokiej ilości białka doskonale sprawdzi się w każdej diecie, jednocześnie stanowiąc podstawę pełnowartościowego śniadania, idealnego na początek dnia.
Składniki
- 3 jajka
- 150 g twarogu
- aromat waniliowy
- 3 łyżki mąki owsianej
- 1 łyżeczka kakao
- stewia/ słodzik/ ksylitol według uznania
Instrukcja
-
Krok 1:
Zmiksuj twaróg ze stewią lub słodzikiem, dodaj aromat -
Krok 2:
Do miski wbij jajka, następnie ubij je -
Krok 3:
Do masy jajek dodaj zmiksowany ser, kakao, płatki owsiane mąkę, sezam, gruszkę pokrojoną w kostkę, słodzidło do smaku -
Krok 4:
Dokładnie wymieszaj składniki omletu -
Krok 5:
Całość wylewamy na rozgrzaną patelnie, pieczemy omlet z dwóch stron -
Krok 6:
Omlet podawaj przystrojony świeżymi owocami