Frytki z batatów z kotletami drobiowymi
Frytki z batatów, przygotowywane bez dodatku tłuszczu, wraz z grillowanymi kotletami drobiowymi, to doskonały zestaw na wysokobiałkowy posiłek potreningowy.
Składniki
- 1 batat
- 300 g mięsa mielonego z indyka
- 10 g zmielonych płatków owsianych
- 1 jajko
- sól, pieprz
- mieszanka warzyw
Instrukcja
-
Krok 1:
Bataty dokładnie myjemy kroimy w paski wraz ze skórką -
Krok 2:
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, zmielone płatki owsiane, przyprawiamy do smaku -
Krok 3:
Bataty oraz mięso grillujemy lub pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut -
Krok 4:
Bataty przyprawiamy solą i pieprzem po upieczeniu -
Krok 5:
Podajemy ze świeżą surówką, lub warzywami na parze