Ciasto jaglane bez cukru i mąki
Połączenie puszystego, lekkiego i rozpływającego się w ustach kakaowego ciasta z ulubionymi owocami sezonowymi, to moim zdaniem genialny pomysł na dodatek do porannej kawy, czy posiłek potreningowy. Ciasto jaglane bez cukru i mąki to również, doskonałe rozwiązanie gdy dbasz o linie a dopada Cię ochota na coś słodkiego. Warto spróbować!
Składniki
- 3 jajka
- 150 g. kaszy jaglanej (1,5 woreczka)
- 150 g jogurtu naturalnego j
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- stewia/ słodzik lub miód
- owoce sezonowe
- 2 łyżki oleju kokosowego
Instrukcja
-
Krok 1:
2 woreczki kaszy jaglanej gotujemy według instrukcji na opakowaniu -
Krok 2:
Jajka, olej, jogurt naturalny, proszek do pieczenia, wybrane słodzidło, kakao mieszamy w wysokim naczyniu z ugotowaną i odcedzoną kaszą jaglaną. -
Krok 3:
Całość miksujemy za pomocą blendera ręcznego, do uzyskania gładkiej konsystencji -
Krok 4:
Masę wylewamy na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia -
Krok 5:
Pieczemy około 40 minut w w temperaturze 180°C.