pieczywo wysokobiałkowe z mikrofali

Pieczywo na diecie- Wysokobiałkowe bułki z mikrofali

Składniki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki otrębów żytnich
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypta soli, proszku do pieczenia
  • ulubione dodatki ( siemie lniane, sezam, słonecznik, pestki dyni, rozdrobniony czosnek. mieszanka ziół)
  • Wskazówki
    • 1 porcja
    • 125 kcal

    Jedz pieczywo będąc na diecie! Znając ten przepis nie musisz się ograniczać, wysokobiałkowe bułki z mikrofali, bez dodatku mąki możesz przygotować w 5 minut, z ulubionymi dodatkami stanowić będą idealny pomysł na zdrowe śniadanie, lub przekąskę w ciągu dnia. Dla porównania bułka grahamka ma 2 razy więcej kcal i prawie 10 razy więcej węglowodanów!

    1. Miksujemy jajko wraz z otrębami oraz jogurtem
    2. Dodajemy ulubione dodatki ( słonecznik, siemie lniane, sezam, rozdrobniony ząbek czosnku)
    3. Całość przyprawiamy solą do smaku (szczypta), mieszamy
    4. Przelewamy do okrągłego naczynia ( miseczka)
    5. Wkładamy do mikrofalówki na około 4-5 minut (800 W)
    Wartości odżywcze w porcji
    Kalorie 125 kcal.
    Białko 11 g.
    Węglowodany 6,5 g.
    Tłuszcze 5,5 g.

     

    Dodaj komentarz