ciasto jaglane

Ciasto jaglane bez cukru i mąki

Składniki
  • 3 jajka
  • 150 g. kaszy jaglanej (1,5 woreczka)
  • 150 g jogurtu naturalnego j
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • stewia/ słodzik lub miód
  • owoce sezonowe
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • Wskazówki
    • 10 porcji
    • 70 kcal

    Połączenie puszystego, lekkiego i rozpływającego się w ustach kakaowego ciasta z ulubionymi owocami sezonowymi, to moim zdaniem genialny pomysł na dodatek do porannej kawy, czy posiłek potreningowy. Ciasto jaglane bez cukru i mąki to również, doskonałe rozwiązanie gdy dbasz o linie a dopada Cię ochota na coś słodkiego. Warto spróbować!

    Wykonanie:

    1. 2 woreczki kaszy jaglanej gotujemy według instrukcji na opakowaniu
    2. Jajka, olej, jogurt naturalny, proszek do pieczenia, wybrane słodzidło, kakao mieszamy w wysokim naczyniu z ugotowaną i odcedzoną kaszą jaglaną.
    3. Całość miksujemy za pomocą blendera ręcznego, do uzyskania gładkiej konsystencji
    4. Masę wylewamy na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia
    5. Pieczemy około 40 minut w w temperaturze 180°C.
    Wartości odżywcze w porcji
    Kalorie 70 kcal.
    Białko 3,2 g.
    Węglowodany  3,9 g.
    Tłuszcze 5,8 g.

     

    Dodaj komentarz